dissabte, 18 de gener del 2020

La nena del NO a la guerra (II)

NO A LA GUERRA 


Quan vam acabar de llegir el llibre La nena del NO a la guerra d’Encarnació Martorell, alguns alumnes vam fer un treball per endinsar-nos en el tema i fer la posterior presentació a l’aula. 
En dues sessions anteriors, una abans de començar la lectura i una altra en acabar-la, l’escriptor i historiador Salvador Domènech, coautor del llibre, ens va situar en el temps i en el valor del testimoniatge que el llibre representa. La professora ens va donar idees de com fer el treball; podíem esbrinar la funció dels refugis i quins tenim a Barcelona, explicar la guerra des del punt de vista de qui la va patir i també de la postguerra, diferències i semblances de la guerra a la ciutat i al camp… 
Per fer el treball de cerca, vam haver de parlar amb els nostres avis i àvies, els quals també ens van facilitar documents escrits i fotografies. Quan ens parlaven de la guerra s’entristien i no ens agradava, però al final es quedaven amb la satisfacció d’haver-nos ajudat i d’estar d’acord en el NO a la guerra. 

Alumnes de 2n A

Si voleu veure més fotos, aneu a la web de l'institut a través d'aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada